A szerkesztő köszöntője 2013-RA

Kedves Olvasók,
 
    Mindenekelőtt szeretném megköszönni annak a néhány lelkes kedves olvasónak a támogatását, akik anyagiakkal járultak hozzá, és a honlap fenntartási költségeit erre a nehéz átmeneti időszakra biztosították. Innentől a Gitárhangtechnika nem egy vállalkozáson keresztül működik, hanem teljesen privát nonprofit alapon, a gitárkedvelő magánszemélyek és forgalmazók önzetlen szeretete és támogatása által. Olyanok által, akik nem hagyják a tudást és az eddig kialakított kultúrát beleveszni a közönybe és az érdektelenségbe. Ezzel a részünkről paradigmaváltással új időszak köszöntött be a Gitárhangtechnika több, mint 6 éves történetében. A legfontosabb, hogy mára teljesen független lett minden más a hangszer szakmában működő fórumtól, forgalmazótól. Ez meg is változtatta a portál korábbi profilját. A továbbiakban nem lesznek tesztek, sokkal inkább az olvasók látókörét szélesítő olvasmányok, tanulmányok, melyek igencsak hiányoznak a hazai hangszeres kultúrából.
A gitározás, a vele kapcsolatos technika ismerete egy sajátosan összetett kultúra, mely nemcsak a jelenlegi aktív amatőr társadalom számára ad megbízható tájékozódást, hanem a jövő generációk számára is. Miközben minden hasonló portál tömegeket akar megszerezni magának, a Gitárhangtechnika nem akar ebbe a versenybe beleszállni, mert koncepciója nem a hangszervilág és kultúra mennyiségi növekedésében érdekelt, hanem sokkal inkább a minőségi átalakulásában. Végre megszűnt a görcsösség érzése a honlap látogatók számának napi ellenőrzése és minden áron való folyamatos növelése érdekében. Az elmúlt fél évben bizonyára csökkent az olvasók száma, de ez többé már nem jelent semmit. A lényeg az, hogy az igényes amatőrök és persze profik számára továbbra is sokat jelent és hozzáférhető részükre az adatbázis.
   Végül szeretném megköszönni Horváth Attila (Vintage 52) gondoskodását és mentő segítségét a honlap fennmaradása érdekében. Az ő aggódása, ügyszeretete és önzetlen segítsége nélkül mostanra a Gitárhangtechnika véglegesen befejezte volna a működését.
Végezetül arra kérem az olvasókat, hogy a Facebookon és minden egyéb csatornán keresztül tájékoztassák a többieket, hogy a Gitárhangtechnika túlélte a válságot és adatbázisa innentől újra gyarapodni fog. Remélem a jövőben is sok érdekes és hasznos gondolatot oszthatok meg a Gitárhangtechnika olvasóival.
 
Köszönöm a figyelmet!
 
Szabó Sándor

2013-04-23 10:01:59